Μενού Κλείσιμο

Φροντίστε Να Μείνετε Μακριά Από Τον Ήλιο Και Τις Ακτίνες Του

Μπορεί να είστε σε θέση να ξεφύγετε χωρίς να χρησιμοποιήσετε ενυδατική κρέμα.

Όχι ο καθένας χρειάζεται ή πρέπει να χρησιμοποιήσει μια ενυδατική κρέμα, ειδικά τις γυναίκες με λιπαρό, συνδυασμό, ή δέρμα επιρρεπή σε ακμή!

Η Paula Begoun, συγγραφέας της Μην πάτε στο Counter Cosmetics Without Me, γράφει στον ιστότοπό της. Τι γίνεται όμως αν δεν μπορείτε να συμμετάσχετε με τις αγαπημένες σας κρέμες ημέρας και νύχτας; Τι πρέπει να ψάχνετε όταν ψωνίζετε για ενυδατική κρέμα;

Σύμφωνα με την Paula, μια καλή ενυδατική κρέμα πρέπει να περιέχει μαλακτικά (απαραίτητα για να μην κάνει την επιδερμίδα να στεγνώσει), παράγοντες δέσμευσης νερού (συστατικά που προσελκύουν νερό στο δέρμα και βοηθούν στη διατήρηση του), αντι-ερεθιστικά και αντιοξειδωτικά. Για τη διάρκεια της ημέρας, πρέπει να περιέχει ένα καλά διαμορφωμένο αντηλιακό.

Εάν έχετε μια λιπαρή περιοχή t-ζώνης (μέτωπο, μύτη και μάγουλα) και το δέρμα σας είναι φυσιολογικό να στεγνώσει αλλού στο πρόσωπό σας, έχετε συνδυασμένο δέρμα. Οι περισσότεροι από εμάς θα έχουν συνδυασμένο δέρμα σε κάποιο σημείο της ζωής μας. Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα χωρίς λάδι στην περιοχή t και μια ελαφριά ενυδατική κρέμα σε άλλες περιοχές. Για να εξομαλύνετε το δέρμα σας, μπορεί να χρειαστεί να εφαρμόσετε δύο διαφορετικούς τύπους προϊόντων στις διάφορες περιοχές του δέρματός σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να παραλείψετε εντελώς την ενυδατική κρέμα για τη ζώνη t σας και απλά να ενυδατώσετε τα μάγουλα και τα μάτια.

Αν έχετε ξηρό δέρμα, το δέρμα σας μπορεί να αισθάνεται ξηρό και οι φαγούρα και οι ρυτίδες είναι πιο εμφανείς στο δέρμα σας σε σχέση με άλλους τύπους δέρματος. Αν και η χρήση ενός moisturizer μπορεί να βοηθήσει στην προσωρινή εξομάλυνση των ρυτίδων, κανένα από αυτά δεν μπορεί να γυρίσει πίσω το ρολόι.

Επιλέξτε ένα που κάνει το δέρμα σας να φαίνεται ομαλό και να νιώθετε απαλό. Είναι προτιμότερο μια ενυδατική κρέμα με βάση το νερό, αν και δεν θα διαρκέσει όσο μια ενυδατική κρέμα με βάση το πετρέλαιο. Ωστόσο, μαλακτικά σε moisturizers με βάση το νερό, όπως τα φυτικά έλαια και το βούτυρο shea μπορούν να βοηθήσουν στην παροχή στο δέρμα σας με την απαραίτητη υγρασία.

(Συμβουλή: Εφαρμόστε ενυδατική κρέμα σε υγρό δέρμα για να κλειδώσετε την υγρασία.)

Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, μπορεί να έχετε κόκκινα μπαλώματα στο πρόσωπό σας και / ή να είναι εύκολα ερεθισμένα χρησιμοποιώντας ορισμένα προϊόντα. Μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε ένα προϊόν που δεν επιδεινώνει το δέρμα σας και προκαλεί ξεσπάσματα ή αντιαισθητικά εξανθήματα. Ψάξτε για ενυδατικές κρέμες που δεν περιέχουν άρωμα και συστατικά που γνωρίζετε ότι μπορεί να είναι δυνητικά ερεθιστικά για το δέρμα σας. Ακόμα και κάτι τόσο ακίνδυνο όσο η Αλόη Βέρα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στον δέρμα!

Τα αντηλιακά είναι απαραίτητα για την καθημερινή φθορά για να προστατεύσουν το δέρμα σας από τις βλαβερές ακτίνες UVA και UVB του ήλιου. Υπάρχουν πολλά αντηλιακά στην αγορά τα οποία ενυδατώνουν το δέρμα καθώς προστατεύουν το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Γιατί να μην παραλείψετε την ενυδατική κρέμα και να φοράτε αντηλιακό; Τα λιγότερα προϊόντα στο δέρμα σας, τόσο λιγότερο πιθανό το δέρμα σας θα προκαλέσει ερεθισμό σε οποιοδήποτε από τα συστατικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *