Μενού Κλείσιμο

Οι Πρώτες Και Βασικές Οδηγίες Για Περιποίηση

Σοβαρή φροντίδα του δέρματος έναντι του χειμερινού καιρού, των καθαριστικών και του στρες.

Η σοβαρή περιποίηση του δέρματος καταπολεμά την υγρασία που έχει κλαπεί από το δέρμα. Οι τελευταίες εντατικές κρέμες είναι σαν αστυνομία ξηρότητας, εργάζονται νύχτα και μέρα για να προστατεύσουν και να αναπληρώσουν.

Όταν πρόκειται για υγραντήρες, μπορεί να είναι πάρα πολύ πλούσιος ή πάρα πολύ παχύς. Η σοβαρή φροντίδα του δέρματος υπερβαίνει την κρύα κρέμα και το βαζελίνη, τα σημερινά προϊόντα φροντίδας του δέρματος είναι διορθωτικά μέτρα για το ξηρό δέρμα και είναι συσκευασμένα με εκλεπτυσμένα συστατικά.

Τώρα, οι εταιρείες φυσικής φροντίδας του δέρματος πιστεύουν ότι έχουν καθορίσει τα τελικά σύνορα, το κασμίρι με δέκα φύλλα ενυδάτωσης: εξαιρετικά πλούσιο, μακράς διαρκείας και εξαιρετικά επουλωτικό.

Το Ξηρό Δέρμα Είναι Ίσως Το Πιο Συνηθισμένο Παράπονο

Σε μια πρόσφατη έρευνα, το 60% ενός δείγματος γυναικών το ανέφερε ως την κορυφαία σοβαρή ανησυχία για την περιποίηση του δέρματος, ακόμη και μπροστά από τις ρυτίδες. Πάνω από το 70% δήλωσε ότι το σώμα τους ήταν ξηρό το χειμώνα και το 40% δήλωσε ότι ήταν το πρόσωπό τους (έναντι 34% και 15%, αντίστοιχα, το καλοκαίρι).

Από τη δεκαετία του 1970, οι επιστήμονες έχουν αναφέρει μια παγκόσμια αύξηση της συχνότητας ξηρού δέρματος. Κανείς δεν ξέρει γιατί σίγουρα. Μέρος της απάντησης συνδέεται με την αύξηση της έκθεσης των ανθρώπων σε χημικές ουσίες, ρύπανση και όξινη βροχή. Οι προσδοκίες μας για ενυδάτωση έχουν μεταβληθεί από άψογη σε σκόνη, ματ δέρμα σε πιο ρεαλιστικές δροσερές επιδερμίδες.

Σοβαρές εμπειρογνώμονες φροντίδας του δέρματος δηλώνουν επίσης ξηρό δέρμα είναι ένα θέμα που συζητείται συνήθως. Δεν υπάρχει τυπικός ορισμός για την κατάσταση. Ακόμη και αν το αναγνωρίζετε μόνο με τα συμπτώματά του: κλιμάκωση, σφίξιμο, γραμμές, ερεθισμό και φαγούρα.

Η άμεση αιτία είναι μια διαταραχή στο εξωτερικό στρώμα δέρματος, το οποίο αποτελείται από δερματικά κύτταρα και λιπίδια, λιπαρές ουσίες που βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα. Όταν η ισορροπία των λιπιδίων αναστατωθεί, το δέρμα χάνει νερό, και τα κύτταρα του δέρματος, συνήθως ρίχνονται απαρατήρητα, συσσωρεύονται ως λευκές νιφάδες.

Επιλογές Με Βάση Τους Ειδικούς

Σοβαρές εμπειρογνώμονες φροντίδας δέρματος λένε πολλοί πάσχοντες από ξηρό δέρμα κληρονομήσουν την κατάσταση, αλλά το άγχος μπορεί επίσης να είναι μια σκανδάλη. Σε μια πρόσφατη μελέτη, οι ερευνητές βρήκαν όταν οι άνθρωποι ανέφεραν υψηλά επίπεδα άγχους, ο φραγμός διαπερατότητας του δέρματος (ο οποίος διατηρεί την υγρασία και απωθεί τα ερεθιστικά) ήταν πιο αργός για να ανακάμψει μετά την εφαρμογή της ταινίας στο δέρμα τους και την εξάλειψη. Η πώληση ειδικών προϊόντων φροντίδας δέρματος εξερράγη όταν έγινε κατανοητή η μελέτη.

Η ηλικία είναι μια άλλη αιτία ξηρού δέρματος, καθώς τα επίπεδα λιπιδίων μειώνονται με την πάροδο των ετών, ειδικά όταν τα επίπεδα σταγόνων οιστρογόνων κατά την εμμηνόπαυση.

Ενώ τα εφηβικά κορίτσια πρέπει να ενυδατώνουν σπάνια, η ανάγκη λίπανσης του δέρματος επιβεβαιώνεται μια δεκαετία αργότερα. Ένας πελάτης μιας εταιρείας προϊόντων φροντίδας του δέρματος λέει, συγκάτοικος μου στο κολέγιο θα ενυδατώσει μετά από κάθε ντους, και θυμάμαι ότι σκέφτηκε ότι ήταν σαν μια εξωτική χορεύτρια, που πάντα πρέπει να πετρέλαιο τον εαυτό της.

Το περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρών ανέμων, του ηλιακού φωτός και της κεντρικής θέρμανσης, απομακρύνει επίσης την υγρασία από το δέρμα. Αλλά η πραγματική βλάβη προέρχεται από την αυξανόμενη επιείκεια των Αμερικανών στο αγαπημένο καθημερινό τους τελετουργικό.

Οι νεότερες γυναίκες συχνά ντους δύο ή τρεις φορές την ημέρα, χρησιμοποιώντας σκληρά καθαριστικά (και όχι ενυδατικά). Το σώμα δεν μπορεί να το πάρει. Το σαπούνι απομακρύνει τα λιπίδια και αν δεν εφαρμοστεί λοσιόν μετά από το ντους, η εξάτμιση του νερού προκαλεί ταχεία απώλεια υγρασίας μέσα στο δέρμα.

Όχι μόνο το ξηρό δέρμα είναι άβολο και φαγούρα, αλλά καθώς η κατάστασή του επιδεινώνεται, το δέρμα γίνεται πιο ευάλωτο στα βακτήρια, τα αλλεργιογόνα και τις χημικές ουσίες. Αυτά, με τη σειρά τους, επιδεινώνουν το πρόβλημα, προκαλώντας το δέρμα να απομακρύνει περισσότερο νερό και να επισκευάζεται λιγότερο και λιγότερο αποτελεσματικά.

Το IHD σας φέρνει επίσης με τα ηρεμιστικά βοτανικά, τα αναζωογονητικά ένζυμα DNA και τα συστατικά Gen III που καταπολεμούν την ηλικία από την προηγμένη βιοτεχνολογία. Επίσης αναμειγνύονται οι τελευταίες βιταμίνες και τα βοτανικά (βιταμίνες Α, Δ. Β και Γ, ιαπωνικό εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, εκχύλισμα ginko biloba και echinecea purpura).

Αφήστε μια απάντηση