Μενού Κλείσιμο

Σταματήστε Να Ξύνεστε Στο Κεφάλι Με Αυτές Τις Συμβουλές

Έχει το κρανίο ή το δέρμα σας ποτέ άβολα φαγούρα; Ξέρετε κάποιον που έχει κνησμώδη κρανίο ή κνησμό του δέρματος;

Κνησμός μπορεί να προκαλέσει ακραία δυστυχία για τον πάσχοντα, ωστόσο πολλές αιτίες κνησμού μπορούν να λυθούν με απλές θεραπείες. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το κρανίο ή το δέρμα μπορεί να είναι ερεθισμένο.

Έτσι προτού αναζητήσετε τη βοήθεια ενός δερματολόγου, ρωτήστε τον εαυτό σας τα εξής:

1) Χρησιμοποιείτε σαμπουάν ή αφρόλουτρο κατασκευασμένο από απορρυπαντικά όπως λαουρυλοθειικό νάτριο ή θειικό νάτριο λαουρέθ;

Παρόλο που αυτά τα απορρυπαντικά λιώνουν υπέροχα, μπορούν να στεγνώσουν το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής ή το δέρμα σας μέχρι το σημείο να είναι εξαιρετικά φαγούρα. Εξετάστε τη μετάβαση σε ένα φυσικό σαπούνι με βάση το υγρό ή καθαριστικό ράβδων ή δοκιμάστε να φτιάξετε μόνοι σας τα καθαριστικά.

Τα φυσικά σαπούνια είναι πολύ πιο ευγενικά για το δέρμα και το τριχωτό της κεφαλής γιατί είναι κατασκευασμένα από φυτικά έλαια αντί για παράγωγα ελαίου.

2) Το απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων σας κάνει το δέρμα σας φαγούρα;

Τα απορρυπαντικά πλυντηρίων ρούχων είναι κατασκευασμένα από σκληρά καθαριστικά και είναι τόσο ανθεκτικά ώστε κάποια από τα υπολείμματα μπορεί να παραμείνουν στα ρούχα σας ακόμα και μετά τον κύκλο ξεβγάλματος. Όταν στεγνώνετε τα ρούχα σας, τα υπολείμματα απορρυπαντικών πλυντηρίων ρούχων παραμένουν πάνω τους.

Όταν φοράτε τα ρούχα σας, τα υπολείμματα απορρυπαντικών ρούχων έρχονται σε επαφή με το δέρμα σας. Εναλλακτικά, δοκιμάστε μια φυσική σκόνη πλυντηρίου που διατίθεται σε καταστήματα υγιεινής διατροφής ή δημιουργήστε το δικό σας σαπούνι, ξεφλουδίστε το και χρησιμοποιήστε το ως φυσική σκόνη πλύσης.

3) Αντιμετωπίζετε αλλεργικές αντιδράσεις σε ένα ή περισσότερα είδη τροφίμων;

Τα εμπορικά παρασκευασμένα τρόφιμα περιέχουν πολλά διαφορετικά συστατικά που μερικές φορές προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις. Δοκιμάστε να αλλάξετε τη διατροφή σας εξαλείφοντας ένα είδος τροφής τη φορά και δείτε αν αυτό βοηθά.

4) Το δέρμα σας έρχεται σε επαφή με ένα βακτήριο ή μύκητα που μπορεί να προκαλέσει φαγούρα (όπως το πόδι του αθλητή);

Δοκιμάστε να εφαρμόσετε λάδι δέντρων τσαγιού ή ένα προϊόν που περιέχει λάδι δέντρου τσαγιού στο σημείο που είναι ερεθισμένο. Σύμφωνα με την Dr. Ruth Winter, M.S., συγγραφέα του Dictionary Consumer Cosmetic Ingredients, το έλαιο τσαγιού είναι “ένδεκα έως 13 φορές ισχυρότερο από το καρβολικό οξύ” και είναι μη τοξικό για το δέρμα.

5) Μήπως πάσχετε από τσιμπήματα bug;

Τα δαγκώματα από τα κουνούπια και άλλα έντομα συνήθως διογκώνονται και προκαλούν έντονη φαγούρα.

Δοκιμάστε να εφαρμόσετε αρκετές σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας απευθείας στο δάγκωμα του σφάλματος για να απαλύνει τη φαγούρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *